helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
 
Tur nr. 75 / 18. apr. 1992:
 
Kappfjellet Grane
          - filming fra TV-mast
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Start:
09:45
Framme:
13:20
Tilbake: 
15:10
Starttemperatur:
- 2 * 
Vær:
Overskyet / litt sol. Vind på toppen.
 
 
 
 
Filming fra TV-mast
 
Merethe, pappa og jeg startet skituren sør for Svenningvika ved Stor-Svenningvatnet. Målet var TV-masta på Kappfjellet da vi med friskt mot la i vei oppover Båtskardet. Etter å ha krysset Båtskardelva forsvant scootersporene vi hadde fulgt i starten. Oppe på snaufjellet var det mer avblåst, og det siste stykket opp mot TV-masta var drøyt. Spesielt Merethe ble sliten. Pappa slet mest med at han frøs på hendene, da han hadde lagt igjen vottene i bilen, mens jeg hadde en kranglete binding og bakglatte ski.
 
Omsider var vi oppe ved masta, og kunne skue utover snødekte fjell både østover og vestover. Da pappa hadde fått varmen i hendene igjen tok han opp sitt nyinnkjøpte videokamera og begynte å filme.
 
Vinden oppå fjellet gjorde at vi ikke ble her lenge. I stedet satte vi kursen nedover mot det skogkledde Båtskardet igjen, der forholdene var adskillig lunere, og gikk i gang med å sanke ved til et kaffebål. Igjen kom videokameraet opp. Selv oppdaget jeg en elg like under Store Båtskardfjellet med kikkerten. Etter å ha inntatt nykokt kaffe og stekte brødskiver spente vi på oss skiene og rente nedover mot Svenningvatnet.
 
Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1992.