helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
 
Tur nr. 104 / 10. apr. 1994:
 
Tosenfjellet Grane / Brønnøy
          - ved foten av fjellet
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Start:
13:00
Framme: 
15:55
Tilbake:
18:25
Starttemperatur:
+ 6 *
Vær:
Lettskyet / sol. 
 
 
 
 
Ved foten av fjellet
 
Skiføret var det ingenting å si på denne nydelige vårdagen, da jeg la i vei oppover fra p-plassen i Mosvassdalen mot Steinhytta på Tosenfjellet. Målet var å komme meg til topps på Kvannlitinden (1095 moh) - noe jeg mente var overkommelig, tross en litt sein start.
 
Det var en god del folk å se hele veien opp til Mosvatnet, dit det naturlig nok også gikk skiløyper. Også videre innover fjellene bar snøen godt, selv om terrenget bød på noen mindre utfordringer her og der. Fulgte grovt sett grensen mellom Grane og Brønnøy.
 
Tre timer etter start stod jeg endelig ved foten av Kvannlitinden (bildet over), men jeg innså på dette tidspunktet at det hadde blitt såpass seint på dag at jeg ikke fant det fornuftig å fortsette oppover mot toppen. Litt bittert der og da, men samtidig visste jeg at det ville blitt seint før jeg var tilbake igjen, og å gå i mørke var jeg lite lysten på. I tillegg til skiløypene nedenfor Mosvatnet, kom det også opp ei løype fra Namnlausa, like øst for Kvannlitinden. Dessuten var det mye reinspor å se enkelte steder.  
 
Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1994.