helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
 
Tur nr. 119 / 23. - 24. jul. 1995:
 
Skjørlægda Vefsn
          Dag 1 - retur til lægda
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Dag 1:
Start:
19:25 
Framme: 
22:50
Vær:
Overskyet. Regnbyger. 
 
 
 
 
Retur til lægda
  
Allerede dagen etter at Jørn og jeg hadde tatt turen innover mot Storvatnet, innerst i Skjørlægda, var jeg på tur igjen. Også i dag var startstedet Sandvikbakken i Eiterådalen, og som i går var turmålet Storvatnet. Men denne gangen hadde jeg med søstera mi, Merethe, i stedet for Jørn. Starttidspunktet var også et helt annet enn i går, da klokka hadde rukket å bli halv åtte på kveldingen før vi var i gang. Det hadde imidlertid lite å si, ettersom vi hadde med oss telt. Planen var altså å overnatte ved vatnet.
 
Turen innover den skogkledde dalen forløp greit. Selv om det er et stykke å gå, så er det god sti nesten helt fram, og ingen bakker av betydning. Dessverre var ikke været av beste sort, og regnbygene kom og gikk. Heldigvis var det ikke de store mengdene det var snakk om, og nedbøren kom mest i form av duskregn. Litjvatnet og Litjvasshytta (Vefsn JFF) ble passert, før Storvatnet kom til syne foran oss.
 
Teltet ble satt opp på den store flate tangen på østsida av vatnet, før vi gikk i gang med å lage bål nede i vannkanten. Det var lettere sagt enn gjort! Veden i området var ikke spesielt egnet til bålfyring, og det som tross alt fantes var vått. Men til slutt fikk vi da i stand et bål. Med den seine starten hadde det alt blitt midnatt, og vi tok snart kveld.