helgetur.net 
- på tur i natur og kultur på Helgeland 
 
Tur nr. 171 / 23. des. 1998:
 
Herringen Vefsn
          - kong vinter på sitt vakreste
 
 
 
 
Kartlink
 
 
 
  
 
 
nn 
 
Start:
10:20 
Framme: 
13:35 
Tilbake:
14:50
Starttemperatur:
- 4 *
Vær:
Lettskyet / klart. 
 
 
 
 
Kong vinter på sitt vakreste
  
Fra Sjåmoen skistadion, øst for Mosjøen, tok Jan og jeg fatt på vår første felles tur siden sommeren. Jeg hadde aldri vært her før, selv om området er kjent for sitt flotte skiterreng og oppkjørte løyper. Derfor var det på tide at også dette området ble iakttatt nærmere.
 
Vi bega oss i sørøstlig retning langs noen oppkjørte skiløyper. Selv om det var lite snø i terrenget, var det likevel tilstrekkelig til å gå på ski både i og utenfor sporet, og helt uproblematisk å ta seg fram. Etter hvert forlot vi løypa og gikk våre egne veier i retning Herringbotnet, gjennom åpne skog- og myrområder. Ryktene om det flotte skiterrenget stemte altså godt.
 
Det som også gjorde turen minneverdig denne lille julaften var det spesielle vinterlyset. Den klare himmelen gjorde en av årets mørkeste dager ganske lys og trivelig noen timer, før skumringa gradvis senket seg over Vefsnskogene. Etter å ha tatt oss et stykke oppover ei li, besluttett vi å snu. På tilbaketuren gikk vi litt annerledes. Vi fulgte da et skispor hele veien gjennom granskogen, tilbake til stadionet. Kun èn skiløper passerte oss på hele turen. Tre ryper ble observert samt en god del dyrespor.
  
Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1998.