# 259 • 31. desember 2003

 

Info
  • Start: 10:35
  • Tilbake: 14:05
  • Starttemp.: – 5°C (Svenningdal)
  • Vær: Overskyet. Snø.

Elg i snøvær

mellingenkaÅrets siste tur gikk til Mellingen-området på grensen mellom Nord-Trøndelag og Nordland. Jan og jeg startet ved E6 og gikk en brøytet vei langs Mellingselva. Videre innover, langs Mellingsvatnet, var veien som ventet ikke brøytet, men en scooter passerte oss og gjorde det enkelt å ta seg fram.

Ved fylkesgrensen var det satt opp skilt. Veien ble fulgt et stykke videre, før vi gikk ned mot Nordvatnet (den nordligste delen av Mellingsvatnet) for å lage bål. Vi sank dypt ned i snøen uten ski på beina, men et bål ble det.

Med det samme vi kom hit ble vi vitne til to elger utpå vatnet. Det hadde snødd så å si hele turen, men det ble etter hvert verre. Det lavet ned, og sikten var dårlig.

På tilbaketuren var løypa nesten borte, men så kom den samme scooteren tilbake og gjorde det fint å gå igjen. Den var vi heldig med! Vi passerte også ei dame og ei jente som var ute og trakk frisk luft på nyttårsaften. Bilen var fullstendig nedsnødd da vi kom tilbake. Jula har vært veldig snørik i år, og denne dagen var intet unntak.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial