# 79 • 10. april 1993

 

Info
  • Start: 11:00
  • Starttemp.: – 2°C
  • Vær: Lettskyet / sol. Vind på åsen.

I farta!

Vi hadde planer om å ta oss opp på det lettgåtte Dunfjellet, pappa, Merethe og jeg, da vi spente på oss skiene og gikk over Sefrivatnet. Men selv om himmelen var blå og sola skinte, blåste det en del.

Oppe på Holmvassåsen ble forholdene verre, og de to andre var ikke særlig lystne på å fortsette til fjells. Vi ble enige om at pappa og Merethe skulle gå ned mot Holmvassdalen på vestsida av åsen, mens jeg skulle holde meg til den opprinnelige planen, og forsøke meg på Dunfjellet.

Det ble imidlertid ikke lange turen oppover fjellsida før også jeg fikk nok av vinden. Ikke lenge etter var jeg på vei ned i Holmvassdalen mot de andre. Her var det adskillig lunere, og pappa hadde allerede tent opp et kaffebål ved en granklynge da jeg kom ned.

Vi bestemte oss så for å lage hoppbakke i den slake lia. Selve hoppet ble ikke stort, men tilløpet var langt og vi fikk etter hvert god fart nedover. Pappa nøyde seg med et par forsøk, før han inntok rollen som filmfotograf, noe som resulterte i en filmsnutt.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1993.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial