# 337 • 26. mars 2008

stjerne

Info
  • Start: 10:10 (lokal tid = GMT)
  • Tilbake: 13:05
  • Starttemp.: Ca. + 23°C
  • Vær: Delvis skyet / sol.

Møte med grindhval og delfin

001kartI og med at faren til Lene fylte 50 år befant jeg meg på Tenerife, den største av Kanariøyene. Denne fine dagen hadde Lene og jeg, sammen med Lenes bror, Magnus, og hans kjæreste, Tonje, meldt oss på båttur.

Etter å ha blitt fraktet med buss til Puerto Colón gikk vi ombord i katamaranen Freebird One. Vi satte utover havet mens guiden (på norsk) opplyste om at det var ca 60 % sjanse for å se delfin og 99 % sjanse for å se grindhval.

Tenerife 001.jpg

Med “Freebird One” legger vi ut fra Puerto Colón.


Tenerife 005.jpg

Himmel, hav og horisont.


Før guiden hadde fortalt seg ferdig om disse dyrene hadde mannskapet oppdaget en delfin, og vi satte straks kursen mot den.

Så var det arten grindhval sin tur til å vise seg. Disse dyrene ligner en del på delfiner, men vi fikk opplyst at de defineres som hvaler. Det var flere dyr som svømte sammen, og de svarte ryggene og ryggfinnene viste seg lenge av gangen over vann.

Tenerife 013.jpg

En flokk med grindhval dukker opp. En langfinnet gren av arten finnes også i nordlige farvann, bl.a utenfor Nordlandskysten.


Tenerife 017.jpg

Grindhvalen er 4 – 6 m lang, kan veie opp mot tre tonn og bli 40 – 50 år gammel.


Høydepunktet kom imidlertid da vi oppdaget en flokk delfiner, og dermed måtte kameraet fram i en fei. Delfinene hoppet villig opp i lufta før de forsvant ned i dypet igjen. Det krydde nå av dem, og turistene forflyttet seg fra side til side på båtdekket. Delfinene opptrådte ofte i små stimer, og det kunne nesten virke som om de var nysgjerrige.

Tenerife 029.jpg

Delfin i sikte!


Tenerife 020.jpg

Delfinen er et havlevende pattedyr som kan bli over 2 m lang, og den veier ca 80 kg.


Kursen ble satt videre oppover sørvestkysten av Tenerife til ei bukt som ble kalt Spaghetti Bay. Her kastet vi anker, og det ble buffet. Det var dessuten fri bar, uten at vi benyttet oss av dette tilbudet. Noen av deltakerne badet. Etter å ha spist og drukket gjorde vi vendereis til Puerto Colón.

Tenerife 030.jpg

Tonje, Magnus og meg ombord i “Freebird One”.


Vi hadde fint vær på hele turen, men jeg var glad for at hettegenseren ble med. Den ble det nemlig bruk for! Teide (3718 moh.) som jeg besteg i 1997 var dessverre innhyllet i skyer. La Gomera i vest var derimot godt synlig som et avbrudd i en uendelig horisont. De spesielle hurtigfergene trafikkerte lenger sør i synsranden. I tillegg til grindhval og delfin var det også en del sjøfugl å se. Lene og jeg fikk tilbud om å kjøpe et portrettbilde av oss som ble tatt i havna før turen startet, og vi slo til. En bedagelig tur, men en uforglemmelig opplevelse!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial