# 144 • 31. desember 1996

 

Info
  • Start: 10:35
  • Framme: 14:00
  • Tilbake: 15:10
  • Starttemp.: – 6°C (Svenningdal)
  • Vær: Overskyet → lettskyet / klart.

På tynn is

Årets siste tur på årets siste dag begynte i Haustreisa. Etter å ha spent på oss ski og dagstursekker, la Jan og jeg avgårde i ei scooterløype oppover langs Gluggvasselva. Elvas opprinnelige navn skal, ifølge Grane bygdebok, være nettopp Haustreisa – et navn som visstnok skal ha eksistert før Svartedauden, men som kun har overlevd som områdenavn.

Mens scooterløypa gikk videre mot hytteområdet ved Gluggvatnan, bestemte vi oss for å heller følge Dølibekken østover mellom Gluggvassåsen og Jamtfjellnasen. Dermed måtte vi utpå elveisen, som virket tynn, og neppe var helt sikker overalt. Med stor forsiktighet prøvde vi oss fram – og det gikk heldigvis bra. Etter en liten km oppover langs Dølibekken snudde vi.

Været klarnet skikkelig opp utover dagen, og på tilbaketuren gikk det virkelig unna. Vi traff på en skiløper og en kar på scooter i løpet av turen.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1996.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial