# 128 • 31. desember 1995

 

Info
  • Start: 9:45
  • Framme: 11:55
  • Tilbake: 13:10
  • Starttemp.: – 5°C
  • Vær: Overskyet. Lett snø.

Bom fast på nyttårsaften!

Denne turen vil ikke først og fremst bli husket for det jeg opplevde underveis, men for det som skjedde etterpå, da jeg var nede ved bilen igjen. Den satt nemlig bom fast – og var ikke til å rikke!

Selve skituren denne siste dagen i 1995 startet ved jernbaneundergangen mellom Sefrivatnet og Kjerringvatnet, sør i Grane kommune. I 20 – 30 cm djup laussnø tok jeg meg sakte men sikkert oppover Holmvassåsen. I tillegg til det tunge føret slet jeg med bakglatte ski, så det tok sin tid å komme seg opp på åsen. Som forventet var det atskillig bedre forhold langs åsryggen, som var avblåst, men jeg ga meg likevel ved flysignalet på 465 moh. Veien tilbake var noe lettere, da jeg kunne følge min egen løype.

Etter denne relativt korte dagsturen på i underkant av tre og en halv time skulle jeg bare sette meg i bilen og kjøre hjem igjen. Men den gang ei! Bilen kom seg ikke av flekken. Uansett hva jeg prøvde, nyttet det ikke. I nærmere sju timer (!) kjempet jeg for å få bilen laus fra snømassene – dobbelt så lang tid som selve skituren tok! Til slutt fikk jeg hjelp, og ble dratt opp på veien – og da var klokka nesten åtte på kvelden. Etter denne traurige avslutningen på året var det godt å legge det bak seg.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1995.

Etterord:

Det er nesten så jeg ikke kan tro at jeg sto i hele sju timer og kjempet for å få bilen laus. Men dette var altså før jeg hadde dekning på min splitter nye Ericsson “murstein” av en mobiltelefon på disse kanter. I dag (2012) hadde det vært en smal sak å ringe etter assistanse, så teknologien har heldigvis gått framover.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial