# 36 • 9. desember 1990

 

Info
  • Start: 11:15
  • Framme: 13:30
  • Tilbake: 14:30
  • Starttemp.: – 13°C
  • Vær: Klart.

Plunder og heft

Vinterens første skitur (som på samme tid var kalenderårets siste) gikk innover Kappskardet. Jeg fulgte Båfjelldalsveien oppover fra Svenningdalen, før jeg forsvant inn i det markante skardet i Kappfjellet. Selv om det var bitende kaldt, så var det også vakkert, med klar himmel og sol i toppene.

Dessverre valgte jeg å legge ruta for langt opp i fjellsida, der det var ulendt og tettvokst skog. Dermed ble det en rotete og til dels strabasiøs ferd innover skardet, selv om skiføret i og for seg var bra. Fort gikk det i hvert fall ikke. Av denne grunn valgte jeg å gi meg allerede før jeg var ved Svenningdalssætra.

På tilbaketuren holdt jeg meg nærmere Kappskardelva, der det selvsagt var langt mer framkommelig. I tillegg til naturopplevelsen, fikk jeg testet ut en del nyanskaffede turklær.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.