# 1 • 3. januar 1990

 

Info
  • Start: 10:20
  • Framme: Ca. 13:30
  • Tilbake: Ca. 15:00
  • Starttemp.: – 15°C
  • Vær: Lettskyet / sol.

Rapport fra en tur

Femten kuldegrader viste termometeret da jeg den tredje dagen i det nye tiåret bega meg nordover langs E6 med ski på beina. Fra Stormobakken ville jeg følge “Gammelveien” videre over Brattåsen, men den tidligere hovedveien gjennom Svenningdalen var trøblete å finne. Klarte til slutt å oppspore veien, som ikke var annet enn ei glenne i skogen.

Fra Steinbrua bar det oppover mot Båfjellet. Skiføret var det lite å si på. Skare med noen få cm laussnø gjorde det enkelt å ta seg fram.

Det er ikke mange timene med dagslys på denne tida av året. Likevel var jeg så heldig å få se sola, som stod lavt på himmelen i sør og fargela vinterfjellet i gylne toner. På ca. 600 meters høyde gjorde jeg vendereis, og fulgte min egen skiløype tilbake.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.

Etterord:

I årene 1987 – 1989 hadde jeg såvidt begynt å utforske turmulighetene i nærområdene rundt Svenningdalen – min barndoms dal – både på egen hånd og i lag med andre. Men først fra januar 1990 startet jeg opp med å skrive rapporter fra turene. Denne aktiviteten gjorde jeg til en fast vane for ettertida, noe som har fortsatt uavbrutt i år etter år, tiår etter tiår, og resultert i hundrevis av større og mindre turrapporter. Rapporten fra Båfjellet var den aller første, som her er presentert i en revidert versjon.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial