# 10 • 25. mars 1990

stjerne

Info
  • Start: 10:55 (Øvre Hjortskardmo)
  • Framme: 12:30
  • Tilbake: 14:30
  • Starttemp: + 3°C
  • Vær: Sol fra klar himmel → lettskyet / sol.

Søndagstur med forviklinger

Årets første fellestur i lag med Pratheep gikk til store Hjortskardet i et fantastisk flott vær. Fra øvre Hjortskardmo tok vi oss sakte, men sikkert oppover mot skardet – først langs en traktorvei og deretter i terrenget. Med oss hadde vi gårdshunden Kaisa.

Den siste kneika før vi entret Hjortskardet var som forventet bratt, men da strabasene var unnagjort lå det innbydende Hjortskardet foran oss i all sin prakt, innrammet av fjell. Spesielt Storklumpen og Gåsvassfjellet i vest var flotte å se til.

Sæterfjellet bader i sol. 


Foran oss ligger store Hjortskardet, hvitt og innbydende, med Gåsvassfjellet og Storklumpen midt imot.


Dessverre hadde jeg tatt lett på prepareringen av skiene, noe som medførte tidvis klabbing. Verre var det at jeg mistet bindingen på mitt høyre ski. Men ved hjelp av skrujern (som jeg heldigvis hadde husket å ta med meg) og tollekniv klarte jeg å skru bindingen fast noen cm lengre fram på skiet.

Med dårlig utstyr gikk vi ikke så langt innover skardet, før vi slo oss til ro og begynte å bryte kvist til et bål. Mens vi satt ved bålet klarte jeg å brenne hull i Grane IL-jakken.

Pratheep og Kaisa ved bålet.


Posering for fotografen.


 Kappskardet sett fra Store Hjortskardet.


Når det gjelder dyreliv, så vi en elg med det samme vi kom opp i Hjortskardet. Vi hørte dessuten rype, uten at vi fikk øye på noen. Det var greit å følge våre egne løyper ned i dalen igjen.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.