# 137 • 12. mai 1996

 

Info
  • Start: 9:55
  • Framme: 11:45
  • Tilbake: 14:15
  • Starttemp.: + 11°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

I vårløsninga

Drømmen var å bestige Gåsvassfjellet (1230 moh.) – Storklumpens nærmeste nabo i sør. Men det ble dessverre bare med drømmen, og grunnen var skiføret. Sol og varme hadde gjort snøen pill råtten, og det var til dels krevende å ta seg fram. Men et stykke på vei kom jeg i det minste.

Etter å ha blitt kjørt til utgangspunktet, strevde jeg meg oppover fra Svenningdalen mot store Hjortskardet. Det ble raskt klart at å gå i bare T-skjorta var det mest behagelige. Oppe i skardet ble det endelig noe flatere lende, og jeg fulgte skardet helt opp. Jeg innså imidlertid at energiforbruket hadde vært såpass høyt oppover, at Gåsvassfjellet framstod som et helt urealistisk turmål i dag. Da jeg i tillegg hadde et visst tidspress hengende over meg, stoppet jeg på en framtinet fjellrygg øverst i skardet.

Om det var laust oppover, så hadde forholdene forverret seg ytterligere på vei ned i dalen igjen. Men jeg kom meg til slutt helskinnet ned mot veien, som ble fulgt hjem.

På tross av et elendig skiføre var det likevel på mange måter en fin tur, med sol fra nærmest skyfri himmel. Det var for øvrig et yrende fugleliv, og helt på tampen fikk jeg til og med se en elg på ganske nært hold.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1996.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial