# 176 • 17. januar 1999

 

Info
  • Start: 11:50
  • Framme: 13:20
  • Tilbake: 15:25
  • Starttemp.: + 9°C
  • Vær: Delvis skyet / sol. Vind på toppen.

Fra by til fjell

Med mine tre år i trønderhovedstaden var det på tide å komme seg opp på Gråkallen, like vest for byen. Den grå og trauste “kallen” stikker såvidt opp hodet sitt over granskogen i Bymarka, og er vel det nærmeste Trondheim kommer et byfjell.

Fra Byåsen Butikksenter på Sverresborg (for øvrig landets eldste butikksenter, åpnet i 1962) la jeg i vei langs ei skiløype innover marka. Dessverre viste føret seg isete, så allerede ved Tunga gård fant jeg ut at det var like greit å følge veien oppover mot Skistua, som ligger like oppunder Gråkallen.

Ved Skistua var det av med skiene, før jeg den siste biten opp mot toppen gikk til fots. For å komme meg til det absolutte toppunktet måtte jeg snike meg inn på militært område, mellom noen ruvende installasjoner.

Tross sin relativt lave høyde på 552 moh., var det en fantastisk utsikt over Trondheimsfjorden og omkringliggende områder fra Gråkallen. På nedoverturen fulgte jeg veien helt ned mot Byåsen, og videre ned til Ila. Jeg fikk for øvrig testet ut ei ny skibukse, samt “ulveskinnet” på anorakken.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1999.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial