Gåstjønna

Tur nr. 192 / 21. desember 1999
  • Start: 9:25
  • Framme: 10:30
  • Tilbake: 12:35
  • Starttemp.: – 1°C
  • Vær: Overskyet. Snøbyger.

Tungt og trått

Allerede i halv ti-tida tok pappa og jeg fatt på skituren fra Tosenveien og innover mot Gåstjønna. På årets mørkeste dag gjaldt det nemlig å utnytte dagslyset. Men etter mange dager med hyppige snøfall var det alt annet enn enkelt å ta seg fram i terrenget, og vi måtte dele på å “brøyte” oss gjennom snømassene. Det snødde godt også i dag, så forholdene ble ikke akkurat bedre.

Vi bestemte oss for å ikke gå ned til Gåstjønna. I stedet fulgte vi østsida av tjønna, og fortsatte noen hundre meter nordover. Der rigget vi oss til, under noen svære tørrgraner, og stelte i stand et bål. Merkelig nok sluttet det å snø da vi satte oss ned, og snart var kaffen klar. Bålet lyste opp i vinterskogen, men etter hvert var det på tide å vende nesen hjemover igjen.

Atter en gang begynte det å snø, før det gikk mer og mer over i sludd. Tydelig at det hadde blitt mildere. Skiene begynte snart å klabbe, og selv om vi fulgte vår egen løype på turen tilbake ble det altså ikke lettere.

Turen var kort i distanse, men det tunge føret gjorde den til en real kraftanstrengelse. På flat mark var det ca. 30 cm laussnø å kjempe mot, men der terrenget helte var det betydelig mer. Av dyreliv observerte vi en tiur og ei rype.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1999.

You may also like...