# 192 • 21. desember 1999

 

Info
  • Start: 9:25
  • Framme: 10:30
  • Tilbake: 12:35
  • Starttemp.: – 1°C
  • Vær: Overskyet. Snøbyger.

Tungt og trått

Allerede i halv ti-tida tok pappa og jeg fatt på skituren fra Tosenveien og innover mot Gåstjønna. På årets mørkeste dag gjaldt det nemlig å utnytte dagslyset. Men etter mange dager med hyppige snøfall var det alt annet enn enkelt å ta seg fram i terrenget, og vi måtte dele på å “brøyte” oss gjennom snømassene. Det snødde godt også i dag, så forholdene ble ikke akkurat bedre.

Vi bestemte oss for å ikke gå ned til Gåstjønna. I stedet fulgte vi østsida av tjønna, og fortsatte noen hundre meter nordover. Der rigget vi oss til, under noen svære tørrgraner, og stelte i stand et bål. Merkelig nok sluttet det å snø da vi satte oss ned, og snart var kaffen klar. Bålet lyste opp i vinterskogen, men etter hvert var det på tide å vende nesen hjemover igjen.

Atter en gang begynte det å snø, før det gikk mer og mer over i sludd. Tydelig at det hadde blitt mildere. Skiene begynte snart å klabbe, og selv om vi fulgte vår egen løype på turen tilbake ble det altså ikke lettere.

Turen var kort i distanse, men det tunge føret gjorde den til en real kraftanstrengelse. På flat mark var det ca. 30 cm laussnø å kjempe mot, men der terrenget helte var det betydelig mer. Av dyreliv observerte vi en tiur og ei rype.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1999.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial