# 20 • 13. juni 1990

 

Info
  • Start: 11:05
  • Framme: 13:20
  • Tilbake: 15:50
  • Starttemp.: + 10°C
  • Vær: Overskyet. Vind.

I skog og fjell

Etter å ha fått skyss til Naustet ved Svenningtjønna, la jeg i vei langs sørsida av Breiskardelva oppover Breiskardet i Kappfjellet. Mens jeg var vel bevandret i både Stor-Hjortskardet og Kappskardet, hadde jeg viet lite oppmerksomhet til disse sydligere skardene. Dette var det på tide å gjøre noe med!

Det var skogen som rådet i de lavere strøk, men etter hvert som jeg kom høyere ble den mer glissen, og snart passerte jeg skoggrensen. Terrenget ble mer oversiktlig, og jeg kunne dessuten konstatere at skardet bar navnet sitt med rette – bredt og åpent som det var.

Over ca. 700 moh. møtte jeg på gammelsnø. Det ble naturligvis noe tyngre å ta seg fram, men ettersom jeg ønsket å gå skardet hele veien oppover mot Breiskardvatnet, fortsatte jeg ufortrødent.

Selv om vi var midtveis i juni blåste det en iskald vind nedover skardet, noe jeg gjerne skulle vært foruten. Oppe ved Breiskardvatnet (864 moh.) var det vinteren som regjerte, og vatnet var fortsatt islagt over det hele. Nedover gikk det “fort og gæli”, men jeg nådde fram i tide til avtalt henting.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.