# 224 • 10. mars 2002

stjerne

Info
  • Start: 11:30
  • Framme: 15:25
  • Tilbake: 18:00 (ved Tosenveien)
  • Starttemp.: – 5°C (Svenningdal)
  • Vær: Sol fra klar himmel / lettskyet /sol.

På felgen

Begynte denne skituren med å gå feil. Jeg skulle følge skogsbilveien innover Jordbrudalen fra Tosenveien. Men i stedet bar det oppover mot Fatfjellet på en annen skogsbilvei. Rente nedover mot Jordbruelva igjen, og innover dalen. Været var utsøkt, og føret var helt greit. Sank ikke mer enn ca 15 cm i laussnøen.

Etter ei stund opphørte veien, og jeg rotet meg bort i noen bratte heng. Men det ble straks bedre forhold igjen. Fulgte et pass under Hundbergan, der jeg passerte to små tjønner, og gikk videre gjennom bjørkeskogen vest for Vesterbukta i Gåsvatnet. I bjørkeskogen så jeg at elgen hadde forsynt seg grovt av barken på en del trær. Så også fire ryper, hvorav ei satt i et tre.

Tok så fatt på Elgfjellet. Etter å ha gått ei stund i skyggen kom jeg inn i sola igjen. Mindre laussnø på fjellet. Tok en pause i hellinga, der jeg hadde fri utsikt mot Gåsvatnet, med Kappfjellet og Børgefjellet i bakgrunnen. Så scooterspor på vatnet.

Jeg la merke til at Elgfjellet hadde flere parallelle rygger med bratte sider. Tok ikke sjansen på å forsøke meg på toppen pga. den store snøskredfaren i fjellet for tida, så jeg ga meg på drøyt 600 moh. La for øvrig merke til at det hadde gått flere snøskred nedover en av fjellryggene. Jeg fulgte i grove trekk samme løype tilbake. Det klabbet litt da sola var på sitt høyeste, uten at det var noe stort problem.

Etterord:

For andre gang i år sto bilen bom fast i snøen! Det var sjanseløst å få den laus på egen hånd. Jeg så til slutt ingen annen utvei enn å begynne å ta meg til fots tilbake fra Jordbrudalen. Det var bare å bite i det sure eplet! Etter tre timer og 14 km kontinuerlig marsj i skisko langs Tosenveien og E6 ble jeg hentet. Jeg var da rimelig sliten i beina.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial