# 247 • 31. mai 2003

stjernestjerne

Info
  • Start: 15:05
  • Framme: 16:50
  • Tilbake: 19:05
  • Starttemp.: + 10°C
  • Vær: Overskyet. Yr. Vind.

På bar bakke

Etter en lang vinter var det befriende å spenne på seg fjellskoene igjen, og labbe avgårde på bar mark. Startet turen ved “Villmarksveien”, og gikk oppover fjellsida på sørsida av Jervskardklumpen.

Plutselig ringer mobilen. Det viser seg at det er Jan, som er giret på å ta seg en fjelltur. Aldri tidligere har jeg blitt oppringt under en fjelltur, så dette var en ny opplevelse.

Vinteren er over, og det er godt å knytte på seg fjellskoene igjen.


På toppen (795 moh.) satte jeg meg ned og speidet utover de store vatna nedenfor. Det massive og lave skydekket – som tidligere på dagen hadde hindret meg i å se solformørkelsen – hindret meg nå i å se toppene på de høyeste fjellene rundt. I noen sekunder forsvant også sikten på Jervskardklumpen, før det igjen klarnet. Vinden var dessuten betydelig.

Jervskardklumpen ligger lengst sør på det flere mil lange Kappfjellet som skiller Svenningdalen og Fiplingdalen.


Sørover mot lille og store Majavatnet.


Kappfjellet nordover med Fiplingdalen og de to Fiplingvatna nedenfor.


Jeg fortsatte turen ned i Jervskardet, på nordsida av Jervskardklumpen. Her lå det en god del gammelsnø. Like før jeg kom ned til veien gjorde jeg i stand et kaffebål. Kom ned ved Myrrud, og fulgte veien ca 3 km tilbake til bilen.

Fiplingdalen med Børgefjellet og Simskardet i bakgrunnen.


Jeg så tre ryper på turen – to på fjellet og ei ved veien.  Av folk så jeg kun en kar som sto og saget ved. Nysnø lå sporadisk over ca. 600 moh. På tross av litt hustrige forhold, så var det godt å være i gang med sommersesongen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial