# 252 • 11. juli 2003

stjernestjerne

Info
  • Start: 9:40
  • Framme: 12:20
  • Tilbake: 14:40
  • Starttemp.: + 22°C
  • Vær: Lettskyet / sol. Vind på toppen.

Hell i uhell

Det fine været muliggjorde en tur til toppen av Sladderfjellet. Jeg startet turen i Simskardet, gikk brua over Simskardelva og skrådde oppover fjellsida på vestsida av Majanasen.

Turen starter med å gå over Simskardelva. Måsskardfjellet og Kvigtinden i bakgrunnen.


Da jeg skulle krysse Dalsbekken et stykke oppe i fjellsida, klarte jeg å ramle i den, og jeg ble søkkvåt fra langt oppå låret og ned. Men hell i uhell, bare en halvtime seinere var den nye turbuksa tørr igjen – en gledelig overraskelse!

På toppen (1330 moh.) fant jeg ingen varde, så jeg laget en liten en selv og la ut papir og blyant i den.

Utsikten blir stadig bedre. Simskardelva (i forgrunnen) og nedre Fiplingvatnet nordover.


Toppen var uten varde, så jeg bygde en liten en.


Stor snøsmelting i fjellet. Rørskardet med Kvigtinden i bakgrunnen. Måsskarddalen helt t.v.


Golverskardet og Golvertinden.


Jeg hadde et visst tidspress hengende over meg, ettersom jeg skulle rekke et tog seinere på dagen. Og nedover gikk det da også fort. Kun 1 t og 40 min brukte jeg ned til bilen. Jeg la merke til at mine egne fotspor på snøbreene nesten hadde smeltet bort bare i løpet av den korte tida jeg hadde vært på toppen.

Nordover mot Brurskanken og Geittinden.


Så åtte ryper. Jeg hadde en strålende utsikt mot Fiplingvatna på store deler av turen. Fin og åpen blandingsskog ned mot elva, bestående av furu, gran og bjørk. Helt på slutten av turen ble kleggen svært nærgående.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial