# 355 • 8. februar 2009

stjerne

Info
  • Start: 11:00
  • Framme: 14:45
  • Tilbake: 17:15
  • Starttemp.: – 13°C
  • Vær: Overskyet. Lett snø / lette snøbyger.

Ansikt til ansikt med elg

Denne kalde februardagen sto en ny tur for tur. Hadde et mål om å enten gå til Kappfjelltjønna eller til Kappfjelltuvan, da jeg la av gårde oppover Båfjelldalsveien. Dessverre var det overskyet, men føret innover Båfjelldalen viste seg overraskende godt.

Etter at veien var et tilbakelagt stadium gikk jeg langs bekken et stykke innover, før jeg smatt inn i den lille Sæterdalen. Derfra bar det over skoggrensen, der føret var hardt.

Inn i granskogen.


Den nærmeste og høyeste av Kappfjelltuvan (745 moh.)  dukket opp, og jeg gikk korteste vei. Det var en del ferske elgspor i området, uten at jeg tenkte noe mer over det. Plutselig skvatt jeg til, da jeg overrumplet en elg som lå og hvilte seg. Jeg var bare 15 – 20 m bak den, men den gjorde ikke annet enn å vri litt på hodet og se apatisk på meg. Gikk en liten bue rundt den for å unngå å provosere.

På toppen lå det et gammelt og ødelagt flysignal. Ingen utsikt å snakke om pga. gråværet, men en av gårdene i Litj-Fiplingdalen var godt synlig, nemlig Kilhaugen. Jeg så også Kappfjelltjønna. Kulden og den lange tilbaketuren gjorde at jeg kun ble noen få minutter på toppen. I tillegg til elgen var det eneste dyrelivet jeg så tre fjellryper på fjellet og to – tre liryper i Svenningdalen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial