# 39 • 3. februar 1991

 

Info
  • Start: 11:10
  • Framme: 12:45
  • Tilbake: 14:20
  • Starttemp: – 6°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

Ingen vet hvor haren hopper

Pappa og jeg spente på oss skiene ved Kvannli gård på vestsida av øvre Fiplingvatnet denne gnistrende fine februardagen, og la i vei langs ei scooterløype i den ubrøytede veien mot Kappfjell-senderen. Veien ble fulgt noen få km sørover dalen, før vi tok til venstre og opp på en liten haug med fritt utsyn i flere himmelretninger. Her bevilget vi oss en pause.

Tanken var å ta oss helt opp mot tv-senderen på Kappfjellet, men pappa mente det ville bli en for drøy tur. Dermed ble disse planene avblåst.

Utsikt tvers over Fiplingdalen mot Simskardet og Golverfjellet.


Det er et fantastisk fint vær denne februardagen. En flik av nedre Fiplingvatnet kommer til syne i nordøst.


Mens vi satt og speidet utover det snødekte landskapet, opplyst av vintersola, fikk vi plutselig øye på en hare, bare 10 – 15 m unna oss, før den brått og forskremt bykset vekk og forsvant. En skikkelig reddhare altså! Uansett artig å bli vitne til litt dyreliv. På tilbaketuren ble det bål og nykokt kaffe.

Vi innser at Kappfjell-senderen får vente til en annen gang.


Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial