# 40 • 16. februar 1991

 

Info
  • Start: 11:45
  • Framme: 13:05
  • Tilbake: 14:55
  • Starttemp.: – 9°C
  • Vær: Delvis skyet / sol.

Ut i naturen

Selv om kvikksølvet hadde krympet seg ned mot ti minus, fristet det med en ny tur ut i naturen. Denne gangen var planen å følge Gåsvasselva innover mot Gåsvatnet. Derfra ville jeg runde Fatåsen og gå tilbake mot utgangspunktet ved Tosenveien.

Det var ikke til å legge skjul på at kuldegradene beit godt fra seg da jeg labbet inn gjennom skogen. Verre var det likevel at skiene viste seg bakglatte, og smurning hadde jeg ikke brydd meg om å ta med. Det fikk bare stå sin prøve. Terrenget var i hvert fall fint å bevege seg i.

Jeg kom etter hvert fram til Gåsvatnet, før jeg skiftet kurs og tok meg oppover Fatåsen. I sørhellinga av åsen slo jeg meg til ro og begynte å bryte tørrkvist til et bål.

Det var stemningsfullt å sitte ved flammene ei stund denne kalde februardagen og speide utover vinterlandskapet foran meg, men ettersom dagen allerede var på hell måtte jeg bare komme meg videre. Vel tilbake ved Tosenveien kunne jeg se tilbake på noen flotte og forfriskende timer ute i naturen.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial