# 5 • 18. februar 1990

stjerne

Info
  • Start: 9:20
  • Framme: 12:05
  • Tilbake: 15:00
  • Starttemp: – 1°C
  • Vær: Overskyet → delvis skyet / sol.

Fram og tilbake – like langt

Det ble en tidlig start på turen jeg hadde planlagt sørover Kappskardåsen. Fra Åsenget gikk jeg først oppover mot Melkarmyran, før jeg fulgte kraftlinja videre sørover.

Etter hvert fikk jeg et fint utsyn ned mot de øvre deler av Svenningdalen, som jeg hadde i vest. Bl.a. så jeg bestemor og bestefar sitt hus på Brennmoen langt der nede, og ei stund etter dukket den store jernbanebrua over Holmvasselva opp.

Utsikt ned mot området der Holmvasselva og Vasselva møtes og danner Svenningelva.


Etter et par timer på tur, bar det nedover mot de store myrområdene under Breidskardet. Nå på vinteren var det åpent og fint å ta seg fram på ski her. Jeg avsluttet turen oppå den såkalte Tobakkhaugen (260 moh.) ved Vasselva, like øst for Tosenkrysset. Herfra fikk jeg en fin utsikt sørover mot Svenningtjønna, som ikke var langt unna, og de to Svenningvatna.

Ei forvridd tørrfuru.


Så var det bare å gjøre vendereis og følge min egen skiløype tilbake igjen over Kappskardåsen, om jeg skulle ha forhåpninger om å rekke hjem igjen innen det ble mørkt denne februardagen. 7, 5 km var det hit, og det var all grunn til å tro at det var nøyaktig det samme tilbake.

Min egen skiløype følges tilbake.


Da jeg startet i morges var det overskyet, men utover dagen løste skydekket seg mer og mer opp, og det ble sol. Men med solskinnet steg temperaturen både i lufta og i snøen, noe som etter hvert førte til litt problemer med klabbing da sola stod på sitt høyeste. Men i det store og hele var skiføret godt.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial