# 186 • 31. juli 1999

stjerne

Info
  • Start: 10:00
  • Framme: 14:30
  • Tilbake: 20:15
  • Starttemp: Ca. + 20°C
  • Vær: Lettskyet / sol.

Med hodet over vannet

Jan, John-Sindre og jeg startet turen ved Jamtneset, i nærheten av hyttegrenda Gluggvatnet i Grane. Vi tok oss først opp på Jamtfjellnasen, før det vel sju km lange Jamtfjellet ble fulgt nordøstover. Det var hardt og fint fjellterreng å gå i hele veien.

På enden av dette langstrakte fjellet ligger den 1193 m høye Jamtfjelltinden – en avrundet, men likevel markant fjelltopp, og fire og en halv time etter start var vi på toppen. Her satte vi oss ned og beundret utsikten, som særlig mot nord og øst var storslått.

To timer ble vi på Jamtfjelltinden, før vi tok fatt på tilbaketuren. Ettersom det var en brukbar temperatur og ellers en fin sommerdag, tok jeg til orde for et bad i ei lita fjelltjønn vi rekte forbi. Men forslaget fikk lite gehør. De to andre turdeltakerne var imidlertid villige til å ta seg et fem-minutt, og dermed jumpet jeg ut i. Vanntemperaturen var noe helt annet enn i lufta – det var rett og slett iskaldt, og etter få sekunder var jeg på land igjen – hutrende og skjelvende. Men forfriskende var det definitivt!

Utsikt mot Geittindskardet og fjell som Geitungen og Kjerringtinden. Oppe til venstre skimtes Hjartfjelltinden.


Et stykke lenger ned hadde pipa fått en annen lyd hos John-Sindre og Jan. Nå var det plutselig de to som hadde lyst å bade, og da vi kom til ei velegnet tjønn var det av med alt av klær og ut i vannet. Litt mer human temperatur denne gangen, men ikke mye. Etter noen febrilske svømmetak, bar det rett opp på trygg grunn igjen. Jeg ville gjerne forevige denne komiske seansen med kameraet, og da jeg var førstemann på land gjorde jeg så, til behørige protester fra Jan.

“Nakenfotograferingen” var sporen til ei noe betent stemning mellom oss den påfølgende timen, men nede ved bilen var alle blitt vel forlikte, etter at jeg hadde lovet at bildene skulle bli destruert.

Det var mye rein å se, og en del rype. Til og med en hare ble observert. Tidlig på dagen passerte vi noen som hadde funnet det for godt å slå opp teltet sitt oppå Jamtfjellnasen.

Alt i alt en fin og opplevelsesrik tur. På Jamtfjelltinden møtes for øvrig de tre innlandskommunene Grane, Hattfjelldal og Vefsn.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1999.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial