# 232 • 18. juli 2002

stjernestjerne

Info
  • Start: 10:20
  • Framme: 12:40
  • Tilbake: 15:15
  • Starttemp.: + 17°C (Svenningdal)
  • Vær: Delvis skyet / sol.

På bærtur

Mens pappa skulle se etter molte, var mitt anliggende å ta meg opp på den 1021 m høye Majaklumpen. Fjelltoppen er godt synlig fra E6, og speiler seg ofte i Majavatnet på fine dager.

Fra veienden i Mellingsdalen gikk jeg først langs en tydelig sti, før jeg forserte den grunne Mellingselva. Fortsatte oppover Majaskardet et stykke, før jeg tok fatt på fjelltoppen fra nord.

Jeg tar meg oppover Majaskardet.


På toppen satte jeg meg ned og skuet utover fjellverdenen. Særlig østover mot Børgefjellet og vestover mot Kalvvatnan var det flott utsikt. Fant ei bok i toppvarden, der jeg skrev meg opp. Det hadde sist vært folk på toppen i juni. Etter å ha spist gikk jeg lenger fram på fjellet, slik at jeg kunne se Majavatnet. Ringte til Lene, som satt på en piazza i Roma.

I toppvarden finner jeg til min overraskelse ei utlagt bok.


Sørvestover i retning Kalvvatnan og Åbjørdalen.


Mot Majavatnet og Børgefjellet.   


Mellingen – på grensen mellom Nordland og Nord-Trøndelag.


På vei ned i Majaskardet hadde jeg satt helt feil kurs. Jeg var skikkelig på bærtur, og holdt på å sette meg fast i noen vanskelige svaberg. Heldigvis kom jeg meg helskinnet ned i skardet igjen til slutt.

I Majaskardet var det forresten noen flotte jettegryter, omkranset av mye blåklokke. Jeg så fire ryper på turen og passerte to bærplukkere ved Mellingselva. Da jeg kom ned til bilen hadde pappa funnet en god del molte.

Arvid Sveli har for øvrig skrevet en roman, Stien til Maajeh-tjokka, der handlingen er lagt til de vide fjellområdene vest for Majaklumpen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial