Om Helgetur

 

Velkommen 🙂


Som navnet antyder, er dette en blogg dedikert til turer på Helgeland – Nord-Norges sydligste region.

Undertittelen tur i natur og kultur på Helgeland viser til det faktum at turene mine finner sted i naturlandskapet så vel som i kulturlandskapet – fra Nordlandsporten i sør til polarsirkelen i nord, fra riksgrensen i øst til fallgarden i vest. Jeg tar meg selvsagt turer også andre steder, men hovedtemaet for bloggen er altså turbeskrivelser fra Helgeland i tidsrommet 1990 – 2017.

Her vil du finne turrapporter fra det ganske Helgeland og tilgrensende strøk over flere tiår. Det er den subjektive turopplevelsen som vektlegges og som jeg prøver å formidle, men jeg har også blitt fortalt at folk finner mye praktisk informasjon i rapportene.

For meg er det å skrive en måte å bearbeide turopplevelsene på. Bildene er unektelig av varierende kvalitet, men duger vel til hensikten – å illustrere eller supplere teksten. Om du ikke orker å lese alt av tekst i en rapport, har jeg selvsagt full forståelse for det.

Den tidkrevende jobben med å konvertere hundrevis av sider, inkludert 509 turrapporter (per mars 2017), til responsivt /mobilvennlig design er nå fullbyrdet. Samtlige linker, både i oversiktene i menylinja og internt i turrapportene, er gjennomgått og kvalitetssikret.

Fram mot høsten 2017 vil lite bli gjort på nettsida, da jeg ikke prioriterer dataarbeid på denne årstida. Likevel vil det nok poppe opp en og annen turrapport i ny og ne også nå i sommerhalvåret. Grunnlaget for turrapportene skjer vha. notatskriving i løpet av – eller like etter – hver tur. Hvis ikke går mye i glemmeboka.

Med denne introduksjonen ønsker jeg deg og dine en god og opplevelsesrik sommer, som forhåpentligvis vil resultere i et fint knippe uforglemmelige turer. La gjerne turplanleggingen starte her på helgetur.net.

 

Trond Eirik Ludvigsen, 27. mars 2017.

email: trondlud@yahoo.no

tlf.: 970 44 037