# 277 • 21. desember 2004

 

Info
  • Start: 10:05
  • Framme: 11:15
  • Tilbake: 13:05
  • Starttemp.: – 3°C
  • Vær: Overskyet. Snøbyger → snø.

Ved vintersolverv

årets mørkeste dag la jeg i vei på nyanskaffede ski (Madshus Glittertind) innover Laukskarddalen på nordsida av Vesterbukta i Røssvatnet. Jeg fulgte østbredden av Laukskardelva, som til dels gikk åpen. I begynnelsen hadde jeg et lite håp om å komme meg opp til Kjerringvatnet, men det ble snart klart at denne tanken måtte jeg bare slå fra meg. Det var usedvanlig laust i terrenget, og 20 – 25 cm laussnø fikk raskt opp pulsen.

Vel to km inne i dalen satte jeg meg ned ved noen grantrær og fyrte opp et bål. Bjørka er nesten enerådende i disse traktene, men det finnes også sjeldne innslag av gran. Mens jeg satt der og nøt medbragt kaffe, dukket det plutselig opp et lemen inne ved stammen. Studerte det et øyeblikk, før det forfjamset forsvant ned i snøen igjen.

Det ble liksom aldri ordentlig lyst denne skytunge dagen, men bålet lyste opp tilværelsen. På tilbaketuren snødde det jevnt. Passerte et gammelt skytterhus like ved veien.

Skiene er jeg godt fornøyd med, i den grad jeg fikk testet dem. De er mye lettere og ti cm kortere enn de gamle sliterne (Åsnes Sondre), som jeg har brukt de ti siste årene.