# 354 • 1. februar 2009

stjerne

Info
  • Start: 12:20
  • Framme: 14:35
  • Tilbake: 16:35
  • Starttemp.: Ca. -10°C
  • Vær: Sol fra klar himmel → klart.

En kald fornøyelse

kvalforskaUten et snev av forberedelse heiv jeg meg rundt og kjørte til Tverråga, på vestsida av Vefsna. Verken mat eller kart hadde jeg med, noe som er høyst uvanlig. Ikke en sky var å se på himmelen, og sola farget de snødekte fjellene i en gylden farge.

DSCN1301 - Kopi.JPG

Winter Wonderland.


Egentlig hadde jeg tenkt meg til topps på Hundålvassfjellet, men jeg innså at det ikke var særlig realistisk med en så sein start. Alternativet var å gå langs en skogsbilvei sørover. Dette valget skulle jeg ikke angre på. Jeg fikk meg en nydelig skitur gjennom granskogen i vinterkulda.

DSCN1305 - Kopi.JPG

Mot Brurskanken og Reinfjellet i øst.


DSCN1308 - Kopi.JPG

Noen voldsomme issvuller må foreviges.


DSCN1310 - Kopi.JPG

Et kranium likeså.


Føret var veldig bra. Det gikk en skiløype langs veien (som for øvrig var kjørbar). Ved Kvalforssetra sto en kar og hogget ved. Det bar oppover Klubbåsen og mot Klubbvatnet. Ved dette vatnet lå det ei hytte mellom noen furutrær, som jeg syntes hadde en idyllisk beliggenhet.

DSCN1313 - Kopi.JPG

Klubbvatnet.


De tre siste kilometerne gikk det stort sett nedover mot Eiteråga. Da jeg kom ned på veien mot Eiterådalen tok jeg meg en liten pause, før jeg snudde. Tilbaketuren var kald og herlig!

DSCN1315 - Kopi.JPG

Terrenget begynner å helle svakt nedover i det jeg nærmer meg Eiteråga.


Jeg hadde tidvis utsikt mot Øyfjellet ved Mosjøen, Brurskanken og Lukttinden / Dårtindan. Så et kranium (muligens av sau) med masse dyrespor rundt. Skiskoene fungerte ypperlig etter at jeg dro ut sålene. De kjennes ikke lenger for trange.

DSCN1316 - Kopi.JPG

Øyfjellet i februar.