# 216 • 18. juli 2001

stjernestjerne

Info
  • Start: 10:35 (Botn)
  • Framme: 14:05
  • Tilbake: 18:20 (Sandnessjøen)
  • Starttemp.: + 16°C
  • Vær: Overskyet. Litt sol.

Ei grå mus

grytfkaJeg ble kjørt til Botn, og la i vei mot Botnkrona. Men jeg hadde ikke gått langt før jeg forandret målet til Grytfoten, pga. tåkedannelse rundt Botnkrona.

Jeg fulgte først en sti langs søstrene, før det bar rett opp en bratt ås. Gikk så opp de glattskurte bergene mot Grytfoten.

Da jeg kom opp på toppen viste det seg at det ikke var toppen likevel. Men et drøyt kvarter seinere sto jeg da på toppen av Grytfoten (1019 moh). Flott utsikt, unntatt mot øst, der det var mørke skyer. Jeg skrev navnet mitt i boka, og så at det hadde vært folk der tidligere.

Traff ingen folk på vei oppover, men fra toppen så jeg fire personer som var på vei ned fra nabotoppen i sør, Skjerdingen.

Nedover fulgte jeg den T-merkede ruta i skardet mellom Grytfoten og Skjerdingen. Videre gikk jeg veien helt til Sandnessjøen, noe jeg brukte nesten 1,5 t på. Passerte flere gårdsbruk, og jeg la merke til at bøndene holdt på med slåtten.

Den mest negative opplevelsen var at kameraet fusket da jeg skulle sette inn ny film. Dermed fikk jeg ingen bilder fra turen. Hadde på meg en “pustende” regnjakke. Resultatet var en gjennomvåt T-skjorte og en dryppende jakke.

De sju søstre er særdeles triste og grå å gå i. De er helt klart finest på avstand. Grytfoten er nok dessuten den mest anonyme av søstrene. Den gjør lite av seg, der den ligger mellom den høytragende Botnkrona og den profilerte Skjerdingen. Utsikten derimot er fra øverste hylle!

Når det gjelder navnet på dette trehodede trollet av en fjelltopp, så er det i likhet med nabotoppen i sør, Skjerdingen, oppkalt etter et gammelt redskap.