# 219 • 26. desember 2001

stjernestjernestjerne

Info
  • Start: 10:15
  • Framme: 14:45
  • Tilbake: 17:20
  • Starttemp.: – 24°C
  • Vær: Lettskyet / klart. Snøbyge.

En romjulsdrøm

arefjellkaVinterens første skitur startet i Skardmodalen på riksgrensen i 24 kuldegrader. Jan og jeg gikk først oppover lia på nordsida av dalen. Vi kom ganske snart på en kjerrevei, som vi fulgte et stykke. Vel oppe på snaufjellet, etter en snøbyge, gikk vi de få meterne mot Riksrøys 209A, der vi tok lunsj.

Arefjelltoppen kom til syne i rosa drakt, da været gradvis ble lettere. Vi fulgte ryggen nordvestover i ca. 5 km mot fjelltoppens fot, der vi satte fra oss ski og staver. Dette var en drøy strekning, men etter en matbit besteg vi toppen (1300 moh.) til fots fra sørvest. Vi fulgte sporene våre nedover igjen, men kom ned litt lenger ned i Skardmodalen, og måtte følge veien tilbake til grensen.

Selv om det var kaldt da vi startet og avsluttet turen, var det litt mildere oppe i høyden. Men på selve toppen ble det igjen kaldere. Vi var vitne til et helt fantastisk vinterlys i fjellet denne romjulsdagen. På nedoverturen fikk vi attpåtil måneskinn.