# 311 • 20. oktober 2006

 

Info
  • Start: 9:25
  • Framme: 11:45
  • Tilbake: 14:00
  • Starttemp.: + 4°C
  • Vær: Overskyet → delvis skyet / sol. Vind.

Langs fjord og fjære

ursfjkaTuren startet ved Brekkeidet i Sømna. Jeg fulgte veien forbi gården Brekke og videre langs Brekkosen, før Ursfjorden åpenbarte seg etter å ha rundet Mjønesodden. Jeg gikk langs fjorden kilometer etter kilometer helt til Homborneset. Der sluttet den asfalterte veien.

Fulgte så en grusvei til Indremarka og en kjerrevei bort til Høgfloget, der jeg snudde og gikk samme vei tilbake.

Vinden meldte seg allerede fra begynnelsen, og jeg måtte gå med hette. Langs Ursfjorden gikk jeg så å si helt nede i fjæresteinene. Vinden pisket opp sjøen, som gikk hvit, og bølgene slo mot strendene.

Innerst i denne dype fjorden (over 500 m dyp på det meste) lå det et knausete og skogbevokst landskap med hvite fjell bak, deriblant Breidvasstinden. Jeg så også mot det kolossale kalksteinbruddet til Brønnøy kalk. I motsatt retning, utover fjorden, tronet Heilhornet i vinterdrakt. Mye osp å se.

Ved gården Indremarka var det satt opp en bauta til ære for Alf Nordal Indremark. Tok meg ikke en eneste pause på hele turen.