# 333 • 29. desember 2007

 

Info
  • Start: 12:10
  • Framme: Ca. 14:10
  • Tilbake: 16:20
  • Vær: Delvis skyet / klart.

Inn i granskogen

mosaas07kaDenne dagen var den eneste i hele jula da både Jan og jeg hadde anledning til å få til en fellestur. For å videreføre den stolte tradisjonen med juleturer måtte vi bare hive oss rundt. Valget falt på Mosåsen, ettersom Jan hadde noen ærender i Mosjøen. Jeg fikk hilse på hans nye kjæreste, Reidun, som ble med på turen. Ei trivelig jente!

Det var noen få minusgrader og litt nysnø i lufta da vi startet. Fra p-plassen på Olderskog gikk vi først til Litjtjønna, på nordsida av denne, og rundt Stortjønnhaugen. Vi gikk så på sørsida av Stortjønna og nedover Kløftdalen mot Mosheim, der vi satte oss ned ei stund.

Ettersom jeg syntes turen ble i korteste laget fant jeg ut at jeg ville gå tilbake samme vei. Jan og Reidun vurderte å bli med, men endte opp med å følge E6 tilbake til p-plassen. Det var allerede skumring, og det var stemningsfullt å gå gjennom granskogen langs gangveiene, før mørket senket seg.

Alle tre Visttindan og begge Finnknean var synlige i det fine vinterværet. Møtte en og annen vandrer og et par skiløpere på slutten av turen.