# 270 • 7. – 9. mai 2004

stjernestjerne

Dag 1 (av 3):
Info
  • Ankomst: Ca. 22:30
  • Vær: Sol fra klar himmel.

Varm velkomst

groensvikkaVentet i bilen ved Aldersundet på at Bjørnar og John-Sindre skulle dukke opp. De kom kjørende fra Tonnes, der de hadde vært og hentet Jan, som hadde tatt hurtigbåten fra Bodø. Etter litt tvil om hvor vi skulle sette opp teltene foreslo jeg Grønsvika, der jeg hadde overnattet tidligere, og slik ble det. Denne lille vika er en idyll, med både sandstrand og ei grønn gresslette til å sette opp teltene på. Dessuten kommer det ned en bekk her, Grønsvikelva, med friskt fjellvann.

Etter at teltene var satt opp og vi hadde fått i oss mat, begynte vi å hente ved til et bål. Det var god tilgang på tørt trevirke, og bålet ble stort og flott.

groenss002.jpg

Gutta er samlet – denne gangen i Grønsvika i Lurøy.


Tang ble dessuten hentet i store mengder og satt fyr på. Det ble først en tjukk røyk, men etter få minutter brant det voldsomt. Har faktisk ikke tenkt over det før, at tørr tang faktisk brenner så godt. Pilsen som var lagt til kjøling ble hentet fram, og det ble god stemning utover kvelden og natta. Solnedgangen var blodrød og vakker.

groenss003.jpg

Vakker solnedgang i nordvest.


Selv etter at sola hadde gått ned var det behagelig varmt. Bjørnar hentet liggeunderlag og sovepose og la seg til på gresset. Vi andre tente på ideen og gjorde det samme. Dermed sovnet alle fire under åpen himmel denne milde mainatta.


Dag 2 (av 3):
Info
  • Vær: Sol fra klar himmel.

En sjelden perle

groensvikkaVåknet av solsteiken, og la meg ned i skyggen av teltet. Bjørnar kunne fortelle at han ikke hadde ment å sove ute hele natta, men bare hvile ei stund ved bålet, så han ble overrasket da han våknet ute utpå morgenen. Asken fra bålet var fremdeles varm, selv etter mange timer uten vedlikehold.

Etter frokost bestemte vi oss for å ta en tur opp i høyden. Jeg hadde fremdeles gårsdagens tur til Lurøyfjellet i beina, og nøyde meg med 250 moh. John-Sindre, Jan og Bjørnar fortsatte videre oppover, og ville muligens forsøke seg på Elvasstinden.

Det var en ubeskrivelig utsikt jeg hadde, der jeg satt ved munningen av Sjona. Dette området er en øyverden uten like! Jeg myste utover dette “havlandskapet” og så hele tolv større øyer fra der jeg satt: Alsta (med De sju søstre), Løkta, Dønna, Hugla, Handnesøya, Tomma, Lovunden, Sanna i Træna, Onøya, Lurøya, Stigen og Hestmona. Den høyreiste Aldra (som virket nærværende fra teltplassen) lå derimot i skjul.

groenss004.jpg

En tur i høyden – og Tomma m.fl. kommer til syne. I forgrunnen Selnes og Stokkvågen.


Jeg satt på dette flotte utsiktspunktet ei lang stund. Da jeg omsider reiste meg og skulle gå, så jeg John-Sindre komme gående nedover fjellsida. Litt etterpå kom også Bjørnar og Jan. Elvasstinden så visst vanskeligere ut enn forventet.

Nede ved teltene igjen for Bjørnar utpå Grønsvikodden for å fiske, og han kom tilbake med en sei og en torsk. John-Sindre plukket blåskjell. Dette resulterte i grillet fiskefilet med krydder og grønsaker, samt en smak av blåskjell for første gang i mitt liv. Sistnevnte syntes jeg ikke var spesielt godt. Jeg fant en knøttliten perle i et av blåskjellene!

Etter middag gikk vi litt rundt i området, og jeg tok en titt på bunkerne og kanonstillingene på Grønsvikodden. Det var også en del hytte- og campingvogn-folk å se. Etter hvert ble det samling ved bålet igjen. Ikke mange øl var igjen etter gårsdagen, men litt ble det da.

groenss005.jpg

Også denne kvelden blir det en del skåling.


Bålet ble like stort som sist kveld og solnedgangen like magisk. Det ble betydelig kjøligere utover kvelden, og det ble dessuten ganske fuktig pga duggfall, så vi tok teltene i bruk denne natta.


Dag 3 (av 3):
Info
  • Avskjed: Ca. 11:00

Oppbrudd

groensvikkaVæret var fremdeles fint, men tunge skyer truet idyllen fra vest. Vi så at Lovundfjellet ble omkranset av skyer. Teltene ble pakket og vi ryddet opp etter oss, før vi forlot Grønsvika. Denne turen vil bli husket for et helt uvirkelig varmt vær, fra start til slutt – og det i begynnelsen av mai!

groenss006.jpg

På tide å bryte leir.