# 338 • 20. september 2002

 

Info
  • Start: 12:00 (Lian)
  • Framme: 14:50
  • Tilbake: 17:35 (Kalvskinnet)
  • Starttemp.: + 12°C
  • Vær: Lettskyet / sol.

I trikk og tråkk

001kartTrondheims høyeste punkt, Storheia i Bymarka, var målet for denne turen. Knappe tre timer etter start kunne jeg stå på toppen og speide utover marka, fjorden og storhavet.

Turen startet med at jeg tok trikken opp til Lian. Kun et eldre par var med helt dit opp utenom meg. Jeg fulgte Lianveien forbi det idylliske Lianvatnet, og gikk en gangvei til Grønlia turisthytte på nordsida av Skjellbreida. Derfra gikk jeg mer eller mindre på måfå i retning Storheia, bare unntaksvis langs stier. Ble ganske fort våt på føttene, ettersom jeg bare gikk I joggesko. Kom opp til vatnet Kvistingen, som jeg rundet på nordsida. Svært bratt ned mot nordenden Jeg kom snart på en bred gangvei igjen, som førte opp til Storheia.

Fulgte veien fra skistua og nedover mot byen. Ved Sommersætra fulgte jeg en gangvei igjen. Gikk så nedover Steinberget, gjennom Ilaparken og hjem. Generelt lite folk i marka, men på toppen møtte jeg på et par stykker. Av dyreliv så jeg to hester ved Lianvatnet og en ved folkemuseet på Sverresborg, samt et ekorn ved Baklidammen.