# 236 • 7. september 2002

 

Info
  • Start: 11:10
  • Framme: 13:45 (Nedre Charlottenlund)
  • Tilbake: 16:05
  • Starttemp.: + 16°C
  • Vær: Delvis skyet / sol.

Langs fjorden

001kartFra Kalvskinnet, der jeg bor, gikk jeg først gatelangs til Ladehammeren. Ved Ravnkloa var det laget en hoppbakke for freestylekjørere, og jeg satte meg ned noen minutter sammen med mange andre og så på hopperne. Ved Ladehammeren gikk jeg Ormen Langes vei (for første gang) langs sjøen. Her begynte Ladestien, som jeg fulgte resten av turen rundt Ladehalvøya til nedre Charlottenlund.

I det jeg rundet Ladehammeren så jeg Hurtigrutens flaggskip Trollfjord legge utover Trondheimsfjorden, forbi Munkholmen. Ytterst på Lademoloen la jeg merke til to personer som sto og fisket. Jeg kom så til Korsvika, et populært fritidsområde for mange trondhjemere, før jeg fortsatte opp på Kjerringberget og videre mot Ladehalvøyas og kommunens nordligste punkt.

På østsida av halvøya passerte jeg mange små bukter, bl.a Djupvika, Ringvebukta og Devlebukta. Kom så inn i en frodig edelløvskog på vestsida av den brede Leangenbukta. Ladehalvøya var nå et tilbakelagt stadium, men stien fortsetter et stykke videre, så jeg valgte å følge den forbi statoilbygget og Rotvoll – helt til stien endte i asfaltert vei.

Det ble en flott høsttur langs fjorden. En del folk møtte jeg naturligvis på, men ikke plagsomt mange. Ute på fjorden var det flere båter å se. Av fauna observerte jeg and og to ekorn ved Djupvika. Selv om jeg har gått deler av Ladestien tidligere, så har jeg aldri før gått den i sin helhet, og den overgikk mine forventninger.