# 220 • 29. desember 2001

stjernestjernestjerne

Info
  • Start: 10:15
  • Framme: 14:30
  • Tilbake: 16:20
  • Starttemp.: – 24°C
  • Vær: Klart.

Måneskinnstur i vinterfjellet

fisklauskaDen andre romjulsturen startet Jan og jeg ved gården Reinslettenget, innerst i Ørjedalen, i en høyde av 570 moh. Vi fikk oss allerede der et sjokk, da det viste seg at Jan hadde glemt igjen sekken sin. Jeg tilbød ham halve matpakken min, men han avslo. I stedet gikk han hele turen uten mat og drikke i vinterkulda.

Etter å ha gått gjennom bjørkeskog i vel fire km, passerte vi tregrensen i Fisklausskardet, et flott skard med stupbratte fjellsider. Det ble da straks bedre skiføre. Mens det var mye laussnø i skogen, var det hardfokket skare over tregrensen.

Vi skrådde oppover fjellsida, gikk over Rotbekken, og opp mot toppen av Fisklausfjellet (1305 moh). Dagen var på hell da vi var på vei opp mot toppen. Jan besteg toppen ei lita stund før meg, ettersom jeg ville ha meg en matpause oppe i fjellsida. Da jeg var på vei opp var han på vei ned. Jeg fikk fullmånen rett i glaninga mot en fiolett nordhimmel like under toppen. Toppene i Børgefjellet dominerte i sør og vest i et praktfullt vintervær. Det var dessuten et flott skue innover den svenske fjellheimen fra skardet.

Jan ventet på meg ved Rotbekken. Nedover skogen hadde vi god sikt takket være måneskinn. Selve månen så vi ikke, men lyset fra den skinte i fjellene. En del dyrespor å se i skardet. Så ei rype.