# 132 • 4. april 1996

stjerne

Info
  • Start: Ca. 12:30 (Sløtatjønn) 
  • Framme: 17:15
  • Tilbake: 19:00
  • Starttemp: Ca. + 2°C
  • Vær: Overskyet. Vind på toppen.

Blant jotner

Påskeoppholdet i Jotunheimen i lag med studenter fra Ås hadde allerede bydd på en herlig topptur til 2000-metringen Urdanostinden. I dag – to dager seinere – var en del av oss klare for en ny topptur, men med overskyet vær var de gjeveste av toppene uaktuelle. Uansett – ut på tur skulle vi, topptur eller ei!

Med utgangspunkt i lavvoene vi hadde stående på Sløtatjønn (“Hotell Bongo”), noen få km vest for den langstrakte innsjøen Bygdin, la vi i vei i retning store Mjølkedalsvatnet.

I den relativt slake fjellsida øst for Mjølkedalsvatnet tok vi igjen en annen gjeng fra lavvoene våre som hadde startet tidligere enn oss. Etter en lang rast som involverte inntak av mat og drikke samt smøring av ski og hud, spente vi på oss sekker og ski igjen.

Rast.


Jan må fram med solkremen.


Vi så at forholdene tillot et toppforsøk på den 1821 meter høye Høgbrøthøgde – en dverg blant Jotunheimens utallige 2000-meterstopper, men like fullt et naturlig turmål denne dagen. Toppen ble enkelt og greit besteget fra sør.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1996.