# 205 • 20. desember 2000

stjerne

Info
  • Start: 14:10
  • Framme: 15:50
  • Tilbake: 17:40
  • Starttemp.: – 20°C
  • Vær: Klart.

Under stjernene

Det var allerede skumt da jeg la i vei på ski oppover Båfjelldalsveien. I terrenget var det så lite snø at det ikke var mulig å gå på ski der. Føret var hardt oppover fra Svenningdalen, men videre innover Båfjelldalen var det adskillig bedre forhold. Det ble mørkere og mørkere, men likevel helt uproblematisk med tanke på sikten. Kulden bet godt fra seg, men jeg var godt kledd, og det var stemningsfullt og vakkert i naturen. Jeg snudde ikke før jeg var kommet nesten til gården til Leif Bogfjelldal.

På vei nedover gnistret det av og til godt under skiene, da jeg kom borti grus. Like før de verste bakkene ned mot Svenningdalen begynner, satte jeg i gang med å gjøre i stand et bål. Ettersom det nesten ikke lå snø på bakken, var det en grei sak å sanke ved. Bålet lyste opp i vintermørket, og jeg satt og myste inn i flammene ei god stund. Over meg var det en uendelig flott stjernehimmel, som av og til tok oppmerksomheten.

Nedover mot dalen gikk jeg til fots. For øvrig la jeg merke til en god del vindfall etter stormen / orkanen natt til den 30. oktober i år.