# 240 • 27. desember 2002

 

Info
  • Start: 10:00
  • Framme: 12:45
  • Tilbake: 14:05
  • Starttemp.: Ca. – 3°C
  • Vær: Delvis skyet / klart. Vind.

Med lånte fjær

steinlikkaMålet for turen var Grøvfjellet og den såkalte 1000-metringen. Men pga. det sparsomme dagslyset på denne tida av året, en bitende vind og isete skare, fant Jan og jeg det mest fornuftig å gi oss på Steinlikammen (782 moh).

I tillegg hadde jeg måttet låne pappas ski og skisko, som overhodet ikke egner seg for fjellturer. Skiene hadde ikke stålkanter, noe som gjorde at det var vanskelig å få feste i fjellsida, særlig der skaren var på sitt hardeste. På nedoverturen var de tilnærmet umulig å manøvrere, så jeg ble til stadighet nødt til å ta skiene av meg og gå på føttene.

Turen startet vel en km øst for Steinlia på Eiterådalsveien. Til å begynne med tok vi oss oppover ei nokså bratt li, og vi fikk snart et flott utsyn nordover den nesten to mil lange Eiterådalen. Vi fortsatte opp på Forholten, og oppover fjellsida til toppen av Steinlikammen.

Finnknean ruvet et stykke foran oss. Adskillig nærmere lå 1000-metringen, og det var litt fristende å fortsette. Men fornuften vant denne gangen. Generelt ganske lite snø i terrenget.