# 261 • 3. januar 2004

 

Info
  • Start: 11:10
  • Tilbake: 16:45
  • Starttemp.: – 5°C
  • Vær: Overskyet. Litt snø.

Lys i mørket

Fra Vesterbukta i Røssvatnet labbet Jan og jeg innover bjørkeskogen langs Geittindskardelva. Jamtfjellet var et flott skue, der det badet i et slørete vintersollys. Men skyene umuliggjorde noen topptur i dag.

I stedet for å gå innover Geittindskardet gikk vi heller videre innover bjørkeskogen mot Raudvatnet. Så langt kom vi imidlertid ikke. Midt mellom bjørkene stakk det opp 3 – 4 høyreiste tørrgraner. Her satte vi oss ned og laget et stort bål.

Vinterlys.


Det var helt vindstille, opphold og en fin temperatur. Vi ble sittende lenge ved bålet, og mimret over gamle turopplevelser og la nye turplaner. Det begynte å bli mørkt da vi omsider forlot stedet, og nedover mot Røssvatnet ble det stadig mørkere.

Skiføret var bedre enn fryktet. Ved Jamtsætra så vi ei hytte. På turen tok vi det veldig med ro, og stoppet ofte opp. Praten gikk imidlertid mer eller mindre konstant.