# 262 • 15. februar 2004

 

Info
  • Start: 11:50
  • Tilbake: 16:35
  • Starttemp.: – 2°C
  • Vær: Delvis skyet / sol. Vind.

Ved et hellig fjell

001kartEtter å ha vurdert flere forskjellige turalternativer i Krutfjell-området, endte Jan og jeg opp i Sverige.

Vel 2,5 km øst for riksgrensen, ved Krutfjellvegen, startet vi skituren med å følge ei skuterløype sørover mot Atostugan. Her kunne vi lese om gammel samisk kulturhistorie i området. Den karakteristiske fjelltoppen Atoklinten, som vi vurderete å bestige, var visstnok et gammelt hellig fjell.

Skuterløypa snodde seg oppover den slake fjellsida langs en “vandrarled”. Leden var merket oppover med to og to staker. Vi dreide gradvis vestover, og avsluttet turen i nærheten av fjellet Deavna, da vinden økte på.

Tre skutere passerte oss. Så ei rype på turen. Nesten nede ved Atostugan igjen, laget vi et bjørkebål. Det brant dårlig i begynnelsen, men kom seg etterhvert.