# 28 • 18. august 1990

 

Info
  • Start: 10:25
  • Framme: 14:00
  • Tilbake: 16:35
  • Vær: Delvis skyet / sol.

I bøtter og spann

Det var tid for å høste inn en av fjellets delikatesser – molta. Pappa og jeg ville ta oss en tur opp i Svenningskardet, som var vel kjent for sine gode forekomster av “fjellets gull”, og etter å ha kjørt til Blåfjellneset la vi i vei oppover fra Svenningdalen.

Vi hadde ikke gått langt innover skardet før de første fullmodne moltene lyste mot oss, så da var det bare å leite fram hver vår bøtte og begynne å plukke. De neste timene beveget vi oss stadig lenger innover skardet, for det meste langs Blåfjellelva.

Etter hvert hadde vi kommet såpass høyt at vi besluttet å gå helt opp til den lille sauhytta oppunder Grønfjellet. Vel framme gikk vi i gang med å tenne opp vedovnen i hjørnet. I tillegg til ovnen kunne hytta skilte med to små benker og et knøttlite bord, men for oss var det god nok plass til en kafferast.

På vei nedover tok vi en nærmere titt på ei enorm rikule vi kom forbi (bildet). Godt og vel fem liter molte endte pappa og jeg opp med denne seinsommerdagen, noe vi måtte si oss godt fornøyd med.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1990.