# 359 • 31. mars 2009

 

Info
  • Start: 12:45
  • Framme: 14:20
  • Avskjed: 15:05
  • Vær: Delvis skyet / sol → lettskyet / sol.

Kort og godt

volkaEn ganske så kortvarig tur, men likefullt en fin tur til vestsida av Dønna. Egentlig var det skitur vi hadde planlagt denne flotte vårdagen, men vi fant ut at vi var mer lystne på en tur ute ved kysten, og Dønna ble pekt ut som destinasjon.

For første gang på lange tider ble det etter hvert sol og finvær. Mildt var det også da Bjørnar og jeg begynte å gå fra Stavseng på Nord-Dønna langs veien utover mot Volneset.

vol064

Skitur ble det ingenting av denne dagen. I stedet legger vi i vei på en fottur i snøfrie trakter ute på Dønna.


Veien var asfaltert til Titternes, mens det var grusvei de siste km. Våren var kommet langt her ute, og nesten ikke en snøflekk var å oppdrive.

Bjørnar fant ut at han ville snu og gå tilbake til bilen ettersom han gikk med skisko. Vi skulle jo egentlig på ski denne dagen. Vi ble enige om at jeg skulle fortsette utover neset, mens han skulle komme kjørende med bilen. Veien sluttet, men det gikk en gangvei videre utover, som jeg fulgte til noen benker.

vol065

Dønnesfjellet med Dønnesfjellstua. Dønnes kirke helt t.h. Rart å tenke på at det var til Dønnes gård Norges første traktor kom – i 1908.   


vol69

Ytterst på Volneset er det en relativt nyanlagt gangvei som er god å følge.


Det var en fin plass, men det så ut som det var enda finere på nordsida av ei lita vik, så jeg gikk dit. Satte meg ned på noen svaberg og beundret den flotte utsikten nordover mot Lovunden og vestover mot Slapøya, Vandved og Havsteinen. I andre retninger så jeg fjellene på Aldra og Tomma, i tillegg til De sju søstre og Dønnmannen. Bjørnar kom etter ei lita stund og slo seg ned på svabergene, han også.

vol073

Dønnmannens velkjente profil i sør. Tidligere ble dette fjellet visstnok også kalt Teigstadnavaren.   


vol074

Fire av De sju søstre. Det opprinnelige navnet på søstrene er Horva, og fjellrekka kan minne om ei harv med taggene opp.   


vol076-h

Ytterst ute på neset slår vi oss ned, med utsikt mot Havsteinen i vest…   


vol078

…og Lovunden i nord. Kun fire dager gjenstår til den årlige “Lundkommardagen”, da hundretusener av lundefugl inntar øya.


Da klokka var tre var det på tide å kjøre tilbake til Bøteriet på Åkerøya for å kjøpe oss middag. En del folk å se på turen, bl. a ved hyttene på Volneset. To hester med ryttere passerte oss langs veien. Så dessuten et par store fugler (muligens traner) ta til vingene, da vi var på vei utover.