# 377 • 10. august 2009

stjerne

Info
  • Start: 18:05 (Hagskardet)
  • Framme: 20:50
  • Tilbake: 22:35
  • Vær: Overskyet.

Enkelt og greit

Sommerens Lofot-ferie ble avsluttet med en tur til toppen av Justadtinden (738 moh.) – en svært enkel og grei topp å bestige. Turdeltakere denne gangen var onkelen min, mamma og meg selv.

Fra Hagskardet, på veien mellom Leknes og Stamsund, trasket vi i vei langs godt opptråkkede stier. Mye blåbær var å se, men bæra var småvokst, muligens pga. den tørre sommeren.

Et nytt Lofot-fjell står for tur.


Et par fra Sveits med store ryggsekker kom bort til oss og lurte på om de var på riktig vei til et vatn. Tidligere på dagen hadde Bjørnar og jeg stoppet og tatt med to tsjekkiske haikere på vei tilbake fra en biltur til Vikten. Lofoten kryr av utenlandske turister sommerstid.

Noe småkupert inn mot selve tinden, men videre oppover fjellet var det grei skuring. Mamma valgte å ikke bli med til topps. Det var en godt opptråkket sti helt opp til toppvarden, og rundt varden beitet det sau! Det er ganske typisk for Lofot-fjellene at de er gresskledde.

Justadtinden er ikke blant de vanskeligste fjellene å bestige.


På toppen av Justadtinden beiter det sau.


Stien går helt til topps.


Mot Kartfjorden på nordsida.


Veldig god utsikt utover Vest-Lofoten, selv om været var grått. Værøya var godt synlig, og til og med fuglefjellene utenfor Røst så vi klart og tydelig. I retning Salten inntok øya Landegode en framtredende posisjon. På nedovertur møtte vi mamma igjen, og vi gikk nedover mot bilen i lag.