# 54 • 29. juni 1991

 

Info
  • Start: 17:10
  • Framme: Ca. 17:40
  • Tilbake: 19:45
  • Starttemp.: + 14°C
  • Vær: Overskyet. Yr og regn.

Nedbør og motbør

Det var yr i lufta da jeg labbet i vei langs stien forbi den gamle Stavassgården. Målet var bare å ta seg en liten ettermiddagstur til Stavatnet for å fiske. Oppe på høgda der vatnet kommer til syne tok jeg av fra stien og satte kursen mot østsida av vatnet.

Knotten var ekstremt plagsom da jeg drev og forberedte fiskestanga, og det ble mye knot før jeg endelig var klar til å kaste uti. Dessverre var ørreten lite bitevillig i dag virket det som, og etter det ene resultatløse kastet etter det andre gav jeg rett og slett opp.

Jeg gikk så i gang med å tenne opp et bål, og selv om knottplagen ble redusert noe, var det langt fra bekvemt å befinne seg i dette skog- og myrterrenget som omgir Stavatnet. At det for lengst hadde begynt å regne, og at regnet stadig økte i intensitet, gjorde ikke saken likere. Jeg fikk til slutt nok av både nedbøren og biterne, og etter halvannen time i vannkanten var det bare å pakke sammen og komme seg tilbake igjen. Mens fisken nektet å bite på agnet, så beit altså knotten fra seg – til gagns!

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.