# 55 • 2. juli 1991

 

Info
  • Start: 17:55
  • Framme: 19:10
  • Tilbake: 20:45
  • Starttemp.: + 18°C
  • Vær: Lettskyet / sol.

Det kriblet i beina etter å ta seg en liten kveldstur, og i den lave sola syntes jeg det ellers så anonyme Hestskardet virket fristende. Skardet er ikke annet enn en relativt smal, langsgående “stripe” oppe i flogene av Rapfjellet, som det etter sigende skulle være mulig å gå. Dette måtte testes ut!

Via Vevang gikk jeg rett oppover den skogkledde lia på vestsida av Svenningdalen, og opp i skardet. Selv om det var bratt både over og under meg, var det smale Hestskardet slakt og fint å følge. Nede i dalen buktet Svenningelva seg traust og rolig gjennom bygda. Det bar så ned mot Stor-Hjortskardelva i sør, som jeg fulgte nedover mot dalen igjen.

I ei bratt li gikk jeg i gang med å tenne opp et bål, før jeg til slutt kunne følge en sti ned mot veien. En sein avmarsj til tross – det var vel verdt turen.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.