# 58 • 19. juli 1991

 

Info
  • Start: 12:30
  • Framme: 13:45
  • Tilbake: 15:25
  • Starttemp.: + 21°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

En pest og en plage

En strålende sommerdag til tross – turen opp mot linken på Kappfjellet ble ikke akkurat noen nytelse, for å si det forsiktig. Tvert imot!

Jeg valgte å starte turen fra Svenningtjønna (Naustet) for å unngå de verste brattene. Herfra fulgte jeg nordsida av Breidskardelva et stykke, og kraftlinja videre oppover fjellsida mot linken, i nordøstlig retning.

Jeg hadde ikke gått langt før jeg ble hjemsøkt av en sverm fluer, og det virket som om det bare ble flere av dem jo høyere jeg kom. Disse summende beistene gjorde det praktisk talt umulig å stoppe for å nyte utsikten, og selv ikke oppe ved linken var det fred å få.

Ved linken – en militær installasjon på Svenningdalssida av Kappfjellet som ikke er avmerket på kartet – var jeg for første gang en kjølig høstdag i fjor, før jeg gikk videre østover fjellet. I dag ble jeg bare noen få minutter her oppe pga. flueplagen.

Fant ut at jeg ville ta en rask titt på den mektige Breidskardforsen i Breidskardelva, og satte dermed kursen dit. Men tettvokst skog og mengder av kratt sperret i stor grad for utsikten. Det var en lettelse å komme inn i bilen igjen – fri fra fluene.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.