# 67 • 9. desember 1991

 

Info
  • Start: 12:10
  • Framme: 14:05
  • Tilbake: 16:00
  • Starttemp.: + 1°C
  • Vær: Sol fra klar himmel → klart.

Langs vei og bane

Noe skiføre var det ikke denne desemberdagen, så det ble å begi seg til fots langs Vestersidveien mot Langvatnet – dagens turmål. Den snøen som eksisterte i terrenget var steinhard, men stort sett var det barmark. Veien var derimot dekket av is, men heldigvis ikke så glatt, og det gikk greit å ta seg fram.

Forbi Nedre Hjortskardmo valgte jeg å følge jernbanesporet i stedet for veien, noe som jeg gjentok på tilbaketuren. Fra Karidalsbekken tok jeg meg oppover Langvassåsen langs en traktorvei, før jeg nådde Langvatnet knappe to timer etter at jeg startet. Vatnet var, ikke overraskende, fullstendig åpent.

Jeg hadde et fint og klart vintervær fra begynnelse til slutt, og tidlig på turen viste også sola seg i sør. Mot slutten senket imidlertid mørket seg, sakte, men sikkert.

Turrapporten er basert på en originaltekst fra 1991.