# 308 • 26. august 2006

stjernestjernestjerne

Info
  • Start: 13:20 (Markvoll)
  • Framme: 15:15
  • Tilbake: 17:45
  • Starttemp.: + 23°C
  • Vær: Sol fra klar himmel.

I tvillingenes tegn

tvillskaTilbake igjen i De sju søstre. Gikk samme vei som i fjor, da jeg besteg den nordligste av Tvillingan. I år hadde jeg den sørligste og høyeste av dem på programmet, og denne varme augustdagen syntes jeg det passet bra å ta turen fra mitt nye hjemsted, Toft utenfor Brønnøysund.

Fulgte stien forbi huset på Markvoll og gjennom et skogholt, før jeg sto ved fjellets fot. Det gikk i jevnt tempo oppover den nakne fjellsida mellom Skjerdingen i nord og Tvillingan i sør. Til slutt sto jeg på kanten og så ned mot Storvatnet og Vefsnfjorden i øst.

Sommer 2006 383.jpg

Grå granitt.


Jeg gikk i gang med den siste biten opp mot toppen (980 moh). Til tross for litt dis i lufta var det en storslått utsikt. Tok en titt i boka på toppen, og kunne konstatere at Tvillingen hadde hatt nærmere 325 besøk i år, deriblant flere jeg kjenner.

Sommer 2006 392.jpg

Nok ei søster er besteget. I år var det den sydligste av Tvillingan (980 moh) sin tur.


Sommer 2006 384.jpg

Tvillingsøstra i nord – som bød på trøbbel i fjor.


Sommer 2006 385.jpg

Mot de nordlige søstrene.


Sommer 2006 390.jpg

I sør ruver Kvasstinden.


Sommer 2006 389.jpg

Søvika, Altra og Husvær.


Sommer 2006 391.jpg

Mot Rødøya og Tro. Høyholmstindan som jeg besteg tidlig på sommeren lengst til høyre.


Etter tre kvarter på toppen la jeg i vei nedover igjen. Det var mye folk å se denne nydelige seinsommerdagen. Allerede i starten møtte jeg to damer som jeg passerte og ei tredje dame som holdt et voldsomt tempo oppover. Et stykke oppe i fjellet tok jeg igjen en tysker. (Den samme karen kom for øvrig ned til parkeringsplassen samtidig med meg, seinere på dagen.) Jeg så folk komme og gå fra den laveste av Tvillingan, og kom dessuten i prat med flere barnefamilier i lavlandet. Det var uvanlig mange kvinnfolk å se, noe som for så vidt passet godt – søstrene er jo bokstavlig talt kvinnelige sagnfjell.

Jeg gikk i T-skjorte og shorts hele veien, og selv ikke mens jeg satt på toppen meldte behovet for å ta på seg noe mer seg. Ikke verst når vi skriver 26. august! Vannkvaliteten var imidlertid dårlig. Mye alger / grønske i vatnet. Var glad for at jeg hadde tatt med meg en kurv med nektariner.

En flott tur, men også en dyr tur. Med utgangspunkt i Brønnøysund måtte jeg ombord i to ferger, fram og tilbake. Det måtte jeg betale kr 460,- for. Nådde for øvrig ferga fra Tjøtta til Forvik med et nødskrik.