# 266 • 6. april 2004

stjerne

Info
  • Start: 15:20
  • Framme: 18:35
  • Tilbake: 20:05
  • Starttemp: + 6°C
  • Vær: Delvis skyet / sol. Vind på fjellet.

Knall og fall

Etter å ha møttes i Korgen kunne Jan og jeg kjøre i lag innover Bryggfjelldalen, der vi hadde planlagt å starte skituren vår innover mot Okstindmassivet. Jan hadde kjørt direkte fra Bodø, og så fram til å få rørt litt på skrotten. Det samme gjorde jeg.

Fra gården Innerdalen beveget vi oss oppover ei slak li i godt vær. Selv om det var seint på dag satset vi på å bestige den 1522 m høye Oksfjelltuva. Føret var greit, men litt isete. Universalklister viste seg å fungere meget godt under disse forholdene.

Turmålet er Oksfjelltuva.


Turen fortsatte forbi Sjurfinnheimen og opp Merraskardet. Her kom vinden med full kraft, og tjukk genser og anorakk måtte på. Oksfjelltuva var innhyllet i skyer, og vi hadde mer enn nok med å komme oss til Gråfjellhytta.

Hytta var dessverre låst med DNT-nøkkel. Dermed kunne vi ikke lese i hytteboka hvem som hadde vært de første etter oss, nyttårsaften 1999 /2000. Det var nemlig på Gråfjellhytta at vi feiret årtusenskiftet med brask og bram for over fire år siden. Pga. vinden ble vi ved hytta bare noen få minutter før vi gjorde vendereis.

Som ved tusenårsskiftet kommer vi oss ikke lenger enn til Gråfjellhytta.


Betydelige problemer med skibindingene nedover. Jeg gikk til fots de bratteste stedene. Hadde usedvanlig mange fall. Det var dessuten vanskelig å se konturene i terrenget pga. flatt lys.

Vi snakket med bonden i Innerdalen både før vi startet og da vi kom ned igjen. Traff dessuten andre folk som kom ned da vi var på vei oppover, 6 – 7 stykker totalt. På ett sted var vi vitne til ei uredd rype som sprang bortover. Ruta til Gråfjellhytta var for øvrig godt merket med små piler.